Restaurant - Wijnhuis

De Blauwe CamerDe oude koeienstal is verbouwd tot wijnhuis annex restaurant. Hier rijpt de wijn en u bent er een graag geziene gast voor koffie, lunches, borrels en diners. In een omgeving die past bij het klooster past, genieten van de rijpe vruchten van moeder aarde. 

OPENINGSTIJDEN

Woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur. 

 Openingstijden keuken: 
 Lunch: 12.00 - 16.00 uur. 
 Diner: 17.30 - 20.00 uur. 
Vakantiesluitingen 2018/2019 


 24 november t/m 29 november. 
Op 30 november zijn we geopend vanaf 17.00 uur. 


 27 december t/m 10 januari. 
Op 11 januari zijn we geopend vanaf 17.00 uur.   

RESERVEREN

Wilt u reserveren?
Dan kunt u ons bellen op 0162 - 464673
of e-mailen op wijnhuis@sintcatharinadomein.nl Uw reservering is pas definitief als deze telefonisch of per e-mail bevestigd is.

Op kerstavond en eerste kerstdag zijn we gesloten, maar verzorgen wij wel catering op maat voor een culinair diner of uitgebreide borrel. 


Op tweede kerstdag serveren we een Kerst - Banquet (alleen op reservering). 

Kerst Diner & 
Kerst Catering 2018 

Gedreven door hun culinaire roeping presenteren Tessa en Maikel u graag een menu waarin producten van het seizoen, die in onze moestuin voor handen zijn, een hoofdrol spelen. Eenvoud en rust op het bord; kleine gerechten, vol passie gemaakt. Voor fietsers en wandelaars een mooie gelegenheid om écht uit te rusten. In het Wijnhuis zelf of in de zomer op het terras dat uitzicht biedt op de nog jonge wijngaard.

Menu

Ontvang in het Wijnhuis uw gasten voor lunch en diner. Op de eerste verdieping, tussen de spanten - is de Amalia van Solmszaal; een sfeervolle ruimte voor grotere gezelschappen om er hun vergaderingen en conferenties te houden. Samen met alle mogelijkheden van het Wijnhuis een unieke combinatie. Graag maken we samen met u een arrangement dat bij u past. Het Wijnhuis is voor bedrijven en verenigingen een inspirerende plek voor ontmoeting.

Speciale
gelegenheden

Wijn van onze wijngaard

In oktober 2017 hebben medewerkers van GO! en honderd vrijwilligers de eerste wijnoogst binnengehaald. Op 29 mei 2018 is de wijn gebotteld en vanaf 16 juni schenken we rosé en wit,uit onze eigen wijngaard.

Bekijk de wijngaard

Bio van de moestuin

In de moestuin wordt op biologische wijze een grote variatie aan groentes geteeld. Oude rassen en zogenaamde ‘vergeten’ groentes spelen de hoofdrol. Denk aan palmkool, diverse oude bonenrassen, snijbiet en een variatie aan mooie bieten.
Een leger aan bijen, dat ook een plaatsje in de tuinen heeft gekregen, helpt ons bij de bevruchting van de groentes.
De culinaire kruiden uit de kruidentuin vinden dagelijks hun weg naar het Wijnhuis en de kloosterkeuken. Vijfendertig fruitbomen maken de tuin compleet. 

Kloosterwinkel

Vanaf zaterdag 16 juni is de eerste wijn van het Sint-Catharinadomein verkrijgbaar! Daarnaast is er onder andere de wijn van De Kleine Schorre uit Dreischor (Zld) en de huiswijn van de zusters uit Frankrijk die wordt gebotteld door de Trappisten uit Echt-Tegelen. Likeuren zijn van de Norbertijnen uit Postel. De Kaneelstoklikeur komt uit Oosterhout.

Bekijk de kloosterwinkel