De oude koeienstal is verbouwd tot wijnhuis annex restaurant. Hier rijpt de wijn en u bent er een graag geziene gast voor koffie, lunches, borrels en diners. In een omgeving die past bij het klooster past, genieten van de rijpe vruchten van moeder aarde.
Het restaurant is vanaf 11 uur van woensdag tot en met zondag geopend.
Voor de lunch kunt u reserveren tussen 12.00 tot 15.00 uur.
Het diner start vanaf 17.30 uur. Voor het diner nemen wij tot 20.00 uur reserveringen aan.
KERST 2019
Op Kerstavond en Eerste Kerstdag is het restaurant gesloten. Op Tweede Kerstdag serveren wij een Kerstbanket. U neemt plaats aan lange tafels om te delen in ontmoeting en spijs. Wilt u samen met anderen 4- gangen culinair genieten in een zeer bijzondere kerstsfeer? Neem dan contact met ons op. Reserveren in noodzakelijk! Het ontvangst start vanaf 16.00 uur, het diner vangt aan om 17.00 uur.
Vakantiesluiting
Vanaf vrijdag 27 december 2019 tot en met donderdag 9 januari 2020 rust het team van Wijnhuis De Blauwe Camer uit.
Op vrijdag 10 januari staan we vanaf 17.00 uur weer vol van energie voor u klaar met hernieuwde inspiratie.
Wilt u reserveren?
Dan kunt u ons bellen op
0162 - 464673
of e-mailen op
wijnhuis@sintcatharinadomein.nl
Uw reservering is pas definitief als deze telefonisch of per e-mail bevestigd is.
Gedreven door hun culinaire roeping presenteren Tessa en Maikel u graag een menu waarin producten van het seizoen, die in onze moestuin voor handen zijn, een hoofdrol spelen. Eenvoud en rust op het bord; kleine gerechten, vol passie gemaakt. Voor fietsers en wandelaars een mooie gelegenheid om écht uit te rusten. In het Wijnhuis zelf of in de zomer op het terras dat uitzicht biedt op de nog jonge wijngaard.
Menukaart (lunch) Menukaart (diner)Ontvang in het Wijnhuis uw gasten voor lunch en diner. Op de eerste verdieping, tussen de spanten - is de Amalia van Solmszaal; een sfeervolle ruimte voor grotere gezelschappen om er hun vergaderingen en conferenties te houden. Samen met alle mogelijkheden van het Wijnhuis een unieke combinatie. Graag maken we samen met u een arrangement dat bij u past. Het Wijnhuis is voor bedrijven en verenigingen een inspirerende plek voor ontmoeting.
In oktober 2017 hebben medewerkers van GO! en honderd vrijwilligers de eerste wijnoogst binnengehaald. Op 29 mei 2018 is de wijn gebotteld en vanaf 16 juni 2018 schenken we rosé en wit uit onze eigen wijngaard.
De wijn draagt de naam van het klooster: Sint-Catharinadal.
Op het etiket van de wijnfles zijn enkele kenmerken van
Sint- Catharinadal vermeld,
die de identiteit van de kloostergemeenschap weergeven.
In de moestuin wordt op biologische wijze een grote variatie aan groentes geteeld. Oude rassen en zogenaamde ‘vergeten’ groentes spelen de hoofdrol. Denk aan palmkool, diverse oude bonenrassen, snijbiet en een variatie aan mooie bieten.
Een leger aan bijen, dat ook een plaatsje in de tuinen heeft gekregen, helpt ons bij de bevruchting van de groentes.
De culinaire kruiden uit de kruidentuin vinden dagelijks hun weg naar het Wijnhuis en de kloosterkeuken. Vijfendertig fruitbomen maken de tuin compleet.
Vanaf zaterdag 16 juni 2018 is de eerste wijn van het Sint-Catharinadomein verkrijgbaar! Daarnaast is er onder andere de wijn van De Kleine Schorre uit Dreischor (Zld) en de huiswijn van de zusters uit Frankrijk die wordt gebotteld door de Trappisten uit Echt-Tegelen. Likeuren zijn van de Norbertijnen uit Postel. De Kaneelstoklikeur komt uit Oosterhout.
Bekijk de kloosterwinkel
De oude koeienstal is verbouwd tot wijnhuis annex restaurant.
Hier rijpt de wijn en u bent er een graag geziene gast voor koffie, lunches, borrels en diners.
In een omgeving die past bij het klooster past, genieten van de rijpe vruchten van moeder aarde.
Het restaurant is vanaf 11 uur van woensdag tot en met zondag geopend.
Voor de lunch kunt u reserveren tussen 12.00 tot 15.00 uur.
Het diner start vanaf 17.30 uur. Voor het diner nemen wij tot 20.00 uur reserveringen aan.
Op Kerstavond en Eerste Kerstdag is het restaurant gesloten. Op Tweede Kerstdag serveren wij een Kerstbanket. U neemt plaats aan lange tafels om te delen in ontmoeting en spijs. Wilt u samen met anderen 4- gangen culinair genieten in een zeer bijzondere kerstsfeer? Neem dan contact met ons op. Reserveren in noodzakelijk!
Het ontvangst start vanaf 16.00 uur, het diner vangt aan om 17.00 uur.
Vakantiesluiting
Vanaf vrijdag 27 december 2019 tot en met donderdag 9 januari 2020 rust het team van Wijnhuis De Blauwe Camer uit.
Op vrijdag 10 januari staan we vanaf 17.00 uur weer vol van energie voor u klaar met hernieuwde inspiratie.
Wilt u reserveren?
Dan kunt u ons bellen op 0162 - 464673
of e-mailen op wijnhuis@sintcatharinadomein.nl
Uw
reservering is pas definitief als deze telefonisch of per e-mail bevestigd is.
Gedreven door hun culinaire roeping presenteren Tessa en Maikel u graag een menu waarin producten van het seizoen, die in onze moestuin voor handen zijn, een hoofdrol spelen. Eenvoud en rust op het bord; kleine gerechten, vol passie gemaakt. Voor fietsers en wandelaars een mooie gelegenheid om écht uit te rusten. In het Wijnhuis zelf of in de zomer op het terras dat uitzicht biedt op de nog jonge wijngaard.
Ontvang in het Wijnhuis uw gasten voor lunch en diner. Op de eerste verdieping, tussen de spanten - is de Amalia van Solmszaal; een sfeervolle ruimte voor grotere gezelschappen om er hun vergaderingen en conferenties te houden. Samen met alle mogelijkheden van het Wijnhuis een unieke combinatie. Graag maken we samen met u een arrangement dat bij u past. Het Wijnhuis is voor bedrijven en verenigingen een inspirerende plek voor ontmoeting.
In oktober 2017 hebben medewerkers van GO! en honderd vrijwilligers de eerste wijnoogst binnengehaald. Op 29 mei 2018 is de wijn gebotteld en vanaf 16 juni 2018 schenken we rosé en wit uit onze eigen wijngaard.
De wijn draagt de naam van het klooster:
Sint-Catharinadal.
Op het etiket van de wijnfles zijn enkele kenmerken van Sint- Catharinadal vermeld, die de identiteit van de kloostergemeenschap weergeven.
In de moestuin wordt op biologische wijze een grote variatie aan groentes geteeld. Oude rassen en zogenaamde ‘vergeten’ groentes spelen de hoofdrol. Denk aan palmkool, diverse oude bonenrassen, snijbiet en een variatie aan mooie bieten.
Een leger aan bijen, dat ook een plaatsje in de tuinen heeft gekregen, helpt ons bij de bevruchting van de groentes.
De culinaire kruiden uit de kruidentuin vinden dagelijks hun weg naar het Wijnhuis en de kloosterkeuken. Vijfendertig fruitbomen maken de tuin compleet.
Vanaf zaterdag 16 juni 2018 is de eerste wijn van het Sint-Catharinadomein verkrijgbaar! Daarnaast is er onder andere de wijn van De Kleine Schorre uit Dreischor (Zld) en de huiswijn van de zusters uit Frankrijk die wordt gebotteld door de Trappisten uit Echt-Tegelen. Likeuren zijn van de Norbertijnen uit Postel. De Kaneelstoklikeur komt uit Oosterhout.