Via Dolorosa

Via Dolorosa

Via Dolorosa

Langs kruiswegen in Oosterhout en Kerkdorpen


The Passion 0.0!
Wat is dat toch? Waarom komen er, in coronavrije tijden, elk jaar 20.000 bezoekers naar The Passion en bekijken nog eens zo’n drie miljoen mensen de live-uitzending op TV? Wat beweegt al die mensen? Is het de muziek, zijn het de artiesten of is het wellicht het verhaal?
Het verhaal van de man uit Nazareth, met het kruis op de schouders op weg naar Golgotha. Een weg van vallen en opstaan, van verlangen en loslaten. Die allereerste keer, de Via Dolorosa in Jeruzalem; The Passion 0.0!


Nu het nog kan!
In het programma van VASTWEL2020 stond voor zondag 5 april (Palmzondag) een tocht langs de kerken van de Catharinaparochie gepland, om de verschillende kruiswegen die daar hangen nog eens te bezoeken, om nog eens te kijken naar ‘het verhaal’.
Als een Via Dolorosa in Oosterhout en de Kerkdorpen. Nu het nog kan, samen onderweg. Kerken sluiten immers, ook Oosterhout ontkomt er niet aan. 


De Via Dolorosa, maar de weg anders!
Die tocht langs de kruiswegen kan niet doorgaan, het coronavirus houdt ons binnen!
Thuis stilstaan en beleven kan wel, van harte uitgenodigd!
Toon Braat van de ORTS heeft in de serie ‘Passie voor de Kruisweg’ prachtige reportages gemaakt van de kruiswegen in Oosterhout en de Kerkdorpen.


Ga mee op weg naar Pasen, langs:


Albert Servaes
Albert Servaes tekende zijn Kruisweg ruim honderd jaar geleden, zo ruw en meedogenloos dat je er bijna niet aan ontkomt overeenkomsten te zien met de tijd waarin we nu wereldwijd beland zijn; tussen angst, hoop en warme betrokkenheid.
Geïnspireerd door de kruisweg hebben leerlingen 5 HAVO van het Mgr. Frenckencollege een hedendaagse vertaling gemaakt. De foto’s en tekeningen zijn als een stripverhaal samengevat in een filmpje.
Hoe dan ook, de lente lonkt! Op weg naar Pasen!


Via Dolorosa | langs kruiswegen in Oosterhout en Kerkdorpen, is een samenwerking tussen de H. Catharinaparochie, de ORTS en VASTWEL2020, een initiatief van het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal.