Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

Onze voorzitter, Richard Oomes, is in oktober onverwachts getroffen door een herseninfarct. Een enorm verdrietige en ingrijpende gebeurtenis voor Richard en zijn familie. De afgelopen periode heeft hij alle energie nodig gehad voor zijn revalidatie en ook de komende periode zal veel van hem vragen om te werken aan herstel en te leren leven met deze nieuwe werkelijkheid. Richard heeft daarom besloten om terug te treden als voorzitter van Stichting Sint-Catharinadomein. Wij betreuren dit enorm maar hebben uiteraard alle begrip voor dit besluit en zijn blij dat Richard als algemeen bestuurslid betrokken blijft bij onze stichting. De huidige secretaris, Arthur Verweij, zal de rol van voorzitter van Richard overnemen en het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe secretaris.

De komende maanden worden de eerste wijnen van de oogst van 2023 gebotteld. Zoals eerder vermeld geen hele grote oogst maar kwalitatief veelbelovend.

In de wijngaard is afgelopen maanden hard gewerkt. Het snoeien nadert zijn einde en er is veel werk verzet in de nieuwe aanplant. Groot applaus voor alle vrijwilligers en MidZuid collega’s die hieraan meegewerkt hebben.

Na relatief rustige start van het jaar zien we nu volop activiteiten rond het klooster. De natuur staat op springen en brengt in sneltreinvaart steeds meer kleur.

Het Wijnhuis bereidt zich voor op het terras seizoen, het team van de moestuin heeft het nieuwe seizoen afgetrapt, de winkel krijgt steeds meer bezoekers, de voorbereiding voor de zandsculpturen starten in april, de rondleidingen starten in mei, etc. Het is te veel om op te noemen. We zijn blij met zoveel positieve energie in en om het klooster.

En natuurlijk blijven er ook zorgen over de alsmaar hogere kosten en de lage opbrengsten door de beperkte oogst. Ook de verduurzaming en het te realiseren parkeerterrein blijven puzzels die ons bezig houden.

Maar met de steun van zoveel gedreven vrijwilligers zijn wij ervan overtuigd dat ook 2024 een heel mooi jaar voor Sint-Catharinadal wordt.