Nieuws uit de kloosterwinkel

Nieuws uit de kloosterwinkel

Averbode Extra nu ook in Kloosterwinkel De Blauwe Camer te koop!

De Abdij van Averbode heeft onlangs ter gelegenheid van 10 jaar abdijproducten onder het merk “Averbode”, een nieuw bier geïntroduceerd Averbode Extra. Het is een blond multigranenbier van hoge gisting dat door het gebruik van het unieke Averbode gist zijn typische aroma van kruiden en groene appel verkrijgt. De dry-hopping zorgt voor de kenmerkende toets van bloemigheid en fijne hoppen. De smaak is fris, gepast hoppig met een lichte body die resulteert in een zacht en dorstlessend bier met een alcoholpercentage van 4,8%.

Een deel van de opbrengt gaat naar sociale projecten. “Het behartigen van een sociale functie van de abdij knoopt vandaag aan bij een eeuwenoude traditie in landbouw, voeding en drank”, zegt de Norbertijn abt Marc Fierens bij de lancering van het nieuwe bier 24 januari j.l.

Webshop voor de wijnen van Sint-Catharinadal.

Wie de website van Sint-Catharinadal regelmatig bezoekt, is het zeker al opgevallen. Onder de rubrieken “Kloosterwinkel” en “Wijnproeverijen” staat sinds kort een link die leidt naar een eenvoudige webshop waarop de wijnen van Sint-Catharinadal 24/7 te bestellen zijn.

De wijn wordt verstuurd in dozen van 6 of 12 flessen, door de klant naar eigen wens in alle combinaties samen te stellen. De prijs wordt automatisch berekend en betaald wordt via Ideal.