Henk Janus, Mark Rutte, Classic Wings & Wheels en het Catharinadal

Henk Janus, Mark Rutte, Classic Wings & Wheels en het Catharinadal

Afgelopen zomer werd op vliegbasis Gilze-Rijen voor de 9e keer Classic Wings & Wheels georganiseerd door de Rotary Club Oosterhout. 

Aan de vooravond van dit mooie evenement werd een zomeravonddiner bij Van der Valk georganiseerd met een spectaculaire veiling onder leiding van Jan Lammers en Michel Bleekemolen. Een van de items die veel geld opbracht,  was een “kopje koffie drinken met Mark Rutte” in het Torentje. Dat item werd gekocht door de oprichter van het Slokdarm- en Maagkanker Fonds , Jaap van der Breggen. De opbrengst van Classic Wings & Wheels ging ook o.a. naar dit SLMK Fonds, een onderdeel van de AMC Foundation. 

Maandag 10 februari werd er een bezoek gebracht aan Mark Rutte in het Torentje en Jaap had behalve de slokdarmchirurgen Suzanne Gisbertz en Mark van Berge Henegouwen ook Henk Janus uitgenodigd. 

Henk zou Henk niet zijn als hij deze gelegenheid niet zou aangrijpen om bij Rutte aandacht te vragen voor het 150 jarig jubileum van Janus Vaten en het 750 jarig jubileum van Sint Catharinadal.        Priorin Maria Magdalena had een persoonlijke brief meegegeven voor onze Minister-President en een kistje Oosterhoutse wijn. Rutte beloofde dat met smaak te gaan drinken.

Tijdens de geanimeerde discussie werd uitgebreid uitgesproken over de problemen in de zorg, het onderzoek naar kanker, de huizenmarkt en familiebedrijven en het MKB.

En natuurlijk werd Mark Rutte uitgenodigd om de feestelijkheden bij te wonen ter gelegenheid van het 750 jarig jubileum van de zusters, maar die toezegging heeft Henk nog niet los gekregen.