Eerste wijnen oogst 2022 gebotteld

Eerste wijnen oogst 2022 gebotteld

Na een gedegen voorbereiding door onze keldermeester Adam Dijkstra, werd er op 8 mei jl een start gemaakt met de botteling van de eerste drie wijnen van Sint-Catharinadal 2022. In de loop van die maandagochtend verschenen er drie busjes met aanhanger, met daarin ieder een deel van het bottelproces.

Deel 1: de bottelmachine.

Deel 2: etiketteren en de capsule erop.

Deel 3: het verpakken van de flessen wijn, 2 dozen à 6 flessen tegelijk.

Eerst goed instellen allemaal en dan het gas er op. Direct na de middag werden de eerste dozen gevuld en woensdag tegen vijven was de klus geklaard. Er waren in totaal zo’n 43.000 flessen gevuld, geëtiketteerd en netjes in dozen gedaan. De totale opbrengst uit de oogst 2022 overstijgt de 60.000 flessen. We hebben nu de Norbertus blend, de Ricwera rosé en de Elisabeth Pinot noir gebotteld. Deze wijnen zijn inmiddels te koop in de kloosterwinkel.

De Norbertus blend uit de Auxerrois-, Pinot blanc- en Pinot gris druif kent iedereen inmiddels wel. Zo ook de Ricwera blend rosé uit de Gamay- en Pinot noir druif.

Nog onbekend is de Elisabeth, vernoemd naar de moeder van de Zalige Norbertines Gertrudis. Het is een mooi licht gekleurde- en zeer smakelijke rode wijn. Het is de eerste rode wijn geproduceerd in Sint-Catharinadal, in nog een beperkte hoeveelheid van ca. 3.000 flessen.  Dat wordt dringen aan de kassa van de kloosterwinkel.

In september bottelen we de houtgelagede wijnen Augustinus Chardonnay en Hugo Pinot Gris, die dan rond de 1e oktober weer te koop zullen zijn. Én er wordt gewerkt aan een Sint-Catharinadal grappa en likeur!